Festivalnytt

Dødelige lesbiske og glitrende skjegg

søndag 22. september 2019 av Ada Moe Fause


Dagens høydepunkter, søndag 22. september.

Regissørmøte og samtale om Barn

Dette er en sjelden mulighet til å se en av høstens store kritikerroste norske filmer og møte både regissør og skuespillere fra filmen i samtale om det skeive aspektet, rollefigurene og historien i filmen. Barn er et varmt, gripende, humoristisk og skarpt observert drama og skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek?

Møt filmskaper Dag Johan Haugerud i samtale med skuespillere Jan Gunnar Røise og Brynjar Åbel Bandlien kl. 12:00 i dag. Les mer og kjøp billetter.

De dødelige lesbiske

Emma Smart fra BFI Flare: London LGBTQ+ Film Festival er tilbake til Oslo/Fusion med foredraget Leathal Lesbians. Helt siden stumfilmens tid har kino- og senere TV-publikummet latt seg fascinere av kvinner som dreper, kidnapper, lemlester, utpresser og torturerer. Emma Smart fra har tidligere gjestet festivalen med sitt foredrag om skeive nettserier, og er nå tilbake med et blikk på film: Fra 1990-tallets Basic Instinct, som fikk det skeive miljøet i harnisk, til mer moderne og hyllede portretter som i serien Killing Eve i kveld kl. 16:00. Sikre deg dine billetter her.

Praktfullt og spektakulært 

Nyttårsaften 1969 tok en gruppe praktfulle hippier over scenen i San Franciscos Palace Theater og med ett var The Cockettes født! Kvinner, menn og småbarn pyntet i utsvevende kostymer og dynket i glitter, utfordret alle konvensjoner rundt kjønn og identitet. De ble raskt et populært fenomen med sine spektakulære, ofte improviserte opptredener. Vi markerer vi at det er 50 år siden The Cockettes gikk på scenen for aller første gang med introduksjon til dokumentaren av regissør David Weissman i kveld kl. 18:00. Les mer og kjøp billetter.

Fabulous vannpololag

Gå ikke glipp av The Shiny Shrimps, en fargerik og glitrende feelgood-film i beste Priscilla, Queen of the Desert-stil! Matthias Le Goff, en olympisk mester på tampen av karrieren, kommer med en homofobisk uttalelse på TV. Som «straff» får han i oppgave å trene The Shiny Shrimps, et særdeles fabulous amatør-vannpololag. Det eneste dette laget er opptatt av om dagen er å kvalifisere seg til Gay Games i Kroatia, som er der alle de hotteste sportsutøverne konkurrerer mot hverandre. For både Matthias og lagmedlemmene blir dette starten på en reise som absolutt har sine humper i veien, men også mange uventede gleder. Les mer og kjøp billetter.

Mer fra festivalnytt / More festival news

FESTIVALNYTT
BLIKKs publikumspris

Stemmene har blitt telt opp og dommen er klar. Her er årets publikumsvinnere.

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Festen fortsetter

Festivalen er over, men festen fortsetter med Rocky Horror Picture Show og Karmaklubb*

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
This year’s jury winners

See which movies are the best of the year!

27.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Avslutningsseremoni, prisutdeling og de siste filmene

Dagens høydepunkter, fredag 27. september.

27.09.2019

Les mer / Read more