Gratisvisning av Girl

Som oppvarming til årets festival viser vi Girl av Lukas Dhont under Oslo Kulturnatt, årets mest prisvinnende film i Cannes.

Oslo Kulturnatt arrangeres over hele byen fredag 14. september og visningen av Girl er helt gratis. Hent din gratisbillett i billettluka på Cinemateket i Oslo fra kl. 10. Filmen starter presis kl. 19.00 med norsk tekst.

Tenårene er en turbulent tid fylt av usikkerhet og mestringspress. Dette  føler også 15 år gamle Lara på. Hun er trans og har én stor drøm i  livet: Å bli ballerina. Sammen med faren og hennes yngre bror flytter  hun til en ny by for å studere ved et av Belgias mest prestisjefylte  danseakademier. I motsetning til andre filmer som håndterer  transtematikk i tenårene, den mest kjente av disse Boys Don’t Cry, kommer ikke konflikten i Girl fra omgivelsene og menneskene rundt Lara, men heller fra interne konflikter.

Regissør Lukas Dhont har lagd en utrolig imponerende debutfilm og Girl mottok strålende kritikker da den hadde premiere i Cannes tidligere  i år. Victor Polster, som virkelig gjør en av årets beste  skuespillerprestasjoner, mottok den prestisjetunge prisen for beste  skuespiller i Un Certain Regard-programmet på festivalen.  

Regi: Lukas Dhont
Varighet: 1t 45min
Land, år: Belgia, 2018
Sal: Tancred, Cinemateket i Oslo

Filmen vises også onsdag 19. september kl. 20 under Oslo/Fusion. Les mer, se trailer og kjøp billetter til visningen her.


Dagens høydepunkter torsdag

  • Av Ada Moe Fause    20.09.2018

Vi er klare for dag to av Oslos skeiveste filmfestival. Her er noen høydepunkter på dagens program.

Dagens høydepunkter onsdag

  • Av Ada Moe Fause    19.09.2018

Første festivaldag er endelig i gang! Her er noen av høydepunktene på festivalens første dag.

Rekordhøy kvinneandel

  • Av Ada Moe Fause    17.09.2018

Halvparten av filmene som vises på årets Oslo/Fusion er regissert av kvinner.