Ungdomsjury / Queer Youth Jury

Skeiv Ungdoms Filmpris
Queer Youth Award

Årets ungdomsjury består av opptil fem representanter valgt ut av Skeiv Ungdom som skal velge årets beste ungdomsfilm og presentere sin vinner under avslutningsseremonien.

Filmene nominert til Skeiv Ungdoms Filmpris 2020 er
/ Films nominated for the Queer Youth Award 2020 are

Alice Junior

Den populære YouTube-vloggeren Alice produserer sin siste live-video når faren annonserer at de skal flytte fra storbyen og til en liten, konservativ by.

Brasil / Brazil, 2019
87 min.

Lola

Etter morens død tvinges Lola ut på en biltur med faren og et oppgjør med en smertefull familiehistorie. Et følsomt portrett av to sjeler som kjemper for å møtes på halvveien.

Belgia, Frankrike / Belgium, France, 2019
90 min.

One In A Thousand

Når den eldre Renata flytter inn i nabolaget, må 17-årige Iris overkomme sine usikkerheter for å fullt ut oppleve den første kjærligheten.

Argentina, Tyskland / Argentina, Germany, 2020
120 min.

My Name is Baghdad

Skateren Baghdad respekterer de hun vil respektere, de andre kan drite og dra. De Souzas film tar på originalt vis opp tematikk rundt identitet, sexisme og diskriminering.

Brasil / Brazil, 2020
96 min.

Always Amber

Som 17-åring valgte Amber å bruke det svenske kjønnsnøytrale pronomenet hen, og begynte i konsultasjon hos en terapeut som spesialiserer seg i kjønnsidentitet.

Sverige / Sweden, 2020
76 min.

Pier Kids

Denne dokumentaren undersøker betydningen av det skeive miljøet, både for utsatte LHBTQ-ungdommer og det øvrige miljøet som helhet.

USA, 2019
84 min.

March for Dignity

I Tbilisi, Georgia, planlegger en liten gruppe LHBTI+ aktivister å gjennomføre landets første Pride-marsj. De møter overveldende mostand.

Storbritannia / United Kingdom, 2020
74 min.

Welcome to Chechnya

En av årets sterkeste og viktigste filmer, som viser kampen mot Tsjetsjenias forfølgelse av LHBTQ-personer.

USA, 2020
107 min.