LITTLE RICHARD: I AM EVERYTHING

8. september byr Rock Noir og Oslo/Fusion på et fascinerende møte med en av tidenes største - og skeive - rockestjerner!

Da Little Richard, «The Architect of Rock and Roll», entret rockehistorien på midten av 1950-tallet, var det med kraften til en supernova. Med låter som «Tutti Frutti» og «Long Tall Sally» blåste han folk av banen. I denne dokumentaren som hadde premiere under Sundance filmfestival tidligere i år, ser regissør Lisa Cortés på hvordan fenomenet Little Richard snudde opp ned på den frem til da kritthvite amerikanske musikkbransjen, på hans enorme gjennomslagskraft, samt pophistoriens ubenektelige afroamerikanske røtter.


Little Richard var ikke bare flamboyant på scenen, men også svært åpen og vokal om sin homoseksualitet - og den originale teksten til nettopp «Tutti Frutti» handlet rett og slett om analsex.


Little-Richard-1450x966.jpeg


«Little Richard: I am Everything» er proppfull av arkivmateriale og intervjuer med figurer som bl.a. John Waters, Mick Jagger, Nona Hendryx, Paul McCartney og Nile Rodgers, som sammen med forskere forteller om Little Richards unike liv, karriere og musikalske arv.


Filmen vises kun én gang, 8. september kl. 21:00 på Cinemateket i Oslo, og billetter kjøpes her.13. august 2023