Jury
Jury spillefilm

Her er trioen som skal velge hvilken spillefilm som skal få årets trofé og 10.000,- kroner, sponset av Aftenposten!

Phillip J. Bartell

Klipper og regissør

Phillip J. Bartell er en Los Angeles-basert klipper og regissør. Han var klipper på første sesong av SKAM Austin, og overtok regien på seriens andre sesong. Han er aktuell med Disneys Haunted House, som går på norske kinoer nå.

Eili Bråstad

Billedkunstner og filmskaper

Eili Bråstad er en billedkunstner, manusforfatter og filmskaper fra Nordreisa i Troms. I 2022 var hun aktuell på Oslo/Fusion med Skádja, en skeiv samisk kortfilm som i år er nominert til Iris Prize. Hun er for tiden i utvikling av nye filmprosjekter, og tar en master i billedkunst på KHiO.

Eivind Landsvik

Manusforfatter og regissør

Eivind Landsvik er en manusforfatter og regissør som startet karrieren med å lage historiebaserte musikkvideoer.
Hans seneste kortfilm, Tits, konkurrerte i hovedkonkurransen for Gullpalmen i Cannes i år, og han er nå i utvikling av sitt første spillefilmprosjekt.

Jury
Jury dokumentar

Her er trioen som skal velge hvilken dokumentar som skal få årets trofé og 10.000,- kroner, sponset av Aftenposten!

Abirami Logendran

Filmkurator og -kritiker

Abirami Logendran er filmkurator på Kunstnernes Hus kino og filmkritiker som for øyeblikket tar sin mastergrad i billedkunst på KHiO.

Ingeborg Løvlie

Filmskaper og videokunstner

Ingeborg Løvlie er en filmskaper og videokunstner med bakgrunn i eksperimentell dokumentarisk film og musikkvideo. For øyeblikket arbeider hun med sin mastergrad i konseptuell dokumentarregi ved Den Norske Filmskolen.

Zeenat Amiri

Kunsthistoriker og kunstformidler

Zeenat Amiri er kunsthistoriker og kunstformidler for barn og unge ved Munchmuseet i Oslo. Hun er utdannet ved Universitetet i Oslo med spesialisering i kunsthistorie og visuelle studier i tegneserieformat. Hun har kuratert deltakende kunstutstillinger og workshops, og har laget og vært guide for livestrømming av kunstomvisninger for det internasjonale publikum gjennom Viking.TV.

Jury
Jury kortfilm

Her er firkløveret som skal velge hvilken kortfilm som skal få årets trofé og 10.000,- kroner, sponset av Aftenposten!


Jonas Brenna

Innkjøper, produsent og kurator

Jonas Brenna er innkjøper og produsent for AftenpostenTV, med ansvar for ukentlig kuratering av kortfilm på aftenposten.no.

Berwyn Rowlands

Festivalleder Iris Prize

Berwyn Rowlands er en walisisk internasjonalist med 38 års erfaring innen film og events, og grunnlegger av Iris Prize LGBT+ Film Festival - verdens største LHBT+ kortfilmpris, som årlig deles ut i Cardiff.

Aleksander Varadian

Skuespiller, forfatter og regissør

Aleksander Varadian (han/de) er en norsk-armensk-amerikansk skuespiller, regissør og dramatiker utdannet ved The Liverpool Institute for Performing Arts. De mottok Norsk Kulturskoleråds Drømmestipend i 2021.

Ines Høysæter Asserson

Skuespiller

Ines Høysæter Asserson er en Oslofødt skuespiller, nyutdannet ved New York University Tisch School of the Arts i Drama. Hun deler tiden sin mellom Oslo og New York, og er kjent fra bl.a. Netflix’ Royalteen: Arvingen og Eirik Svenssons Harajuku.

Jury
Jury Ungdomsfilm

Årets ungdomsjury består av studenter fra Filmkunstskolen i Kabelvåg i Lofoten. Flere studentfilmer fra skolen har vært vist på Oslo/Fusion opp gjennom årene, inkludert I kveld er det lov å være mann av Marin Håskjold; Dønninger av Sverre Mattias Glenne; Skádja av Eili Bråstad (årets nominerte fil til Iris Prize), Villdyr av Sverre Kvamme, samt årets Fags Talking av Jack Solemdal Lowe og Hanna Persson.

Jack Lowe

Filmmaker and student

Kir Siegumfeldt

Filmskaper og student

Thale Frobenius Stana

Filmskaper og student