Møt regissør Lisa Marie Evans i samtale med Siri Lindstad

Hvordan har lesbisk fiksjon påvirket og blitt påvirket av historiske og kulturelle endringer gjennom det forrige århundret? Kom og se "In Her Own Words", og møt regissør Lisa Marie Evans i samtale med Siri Lindstad etter filmen.

Hvordan har lesbisk fiksjon påvirket og blitt påvirket av historiske og kulturelle endringer gjennom det forrige århundret? Hvordan har lesbiske forfattere skapt rom for seg selv og sine lesere i en heteronormativ verden? Hvordan har de utfordret og fornyet litterære sjangre og konvensjoner?


Dette er noen av spørsmålene som filmen Lesbisk litteratur gjennom tidene utforsker, gjennom intervjuer med flere banebrytende lesbiske forfattere som Ann Bannon, Rita Mae Brown, Jewel Gomez og Sarah Waters. Filmen dokumenterer historien og innvirkningen av lesbisk fiksjon fra 1920-tallet og frem til i dag.


Etter visningen onsdag 27. september vil det bli en samtale mellom regissør Lisa Marie Evans og Siri Lindstad. De vil diskutere filmens temaer, samt dele sine egne erfaringer med lesbisk litteratur.


Dette er en unik mulighet til å lære mer om den rike og mangfoldige historien til lesbisk fiksjon, og til å høre fra to av de mest engasjerte og kunnskapsrike stemmene i dagens queer-litterære miljø.


Bestill billetter nå på Vega: https://www.vegascene.no/film/UAV20236988, og bli med på denne spennende og inspirerende filmvisningen og samtalen!


Filmen vises også på Cinemateket 29.09.2023 kl. 18:00: https://www.cinemateket.no/filmer/in-her-words-20th-century-lesbian-fiction


27. september 2023