Spesialvisning: Under Press, Skeiv i Russland

Hvordan er situasjonen for skeive i vårt naboland Russland? To kortfilmer, en dokumentar og en samtale med den russiske filmskaperen og aktivisten.

Vil du vite mer om hvordan film kan brukes til å utfordre undertrykkelse og fremme LHBTQ+-rettigheter i land der det er farlig å være annerledes? Da bør du ikke gå glipp av denne spesialvisningen, der vi får besøk av en modige filmskaper fra Russland som trosser sensur og trusler for å fortelle våre historier.


I samarbeid med Den norske Helsingforskomité og med støtte fra Fritt Ord, setter vi søkelys på menneskerettighetssituasjonen i Russland, et land der LHBTQ+-personer lever i konstant frykt for forfølgelse og vold. Vi viser to korte filmer og en dokumentar som gir et innblikk i livene til skeive mennesker i Russland, og hvordan de kjemper for sin identitet og verdighet.
Omtale og beskrivelse av filmene finner du her: https://oslofusion.no/program/filmprogram/under-press-skeiv-i-russland


I programmet blir det en samtale med filmskaperen og representanter fra Den Norske Helsingforskomiteen.


Dette er en unik og viktig anledning til å lære mer om filmens rolle i menneskerettighetskampen, og til å støtte de som tør å si sannheten i møte med undertrykkelse.
Av sikkerhetsgrunner kan vi ikke publisere navn og vise bilder av gjester. Vi ber også om at det ikke tas bilder, video- eller lydopptak under arrangementet.


Vega Scene klokka 16.00, 0nsdag 27.09.
Visningen er gratis men vi ber om at du løser billett her: https://www.vegascene.no/film/UAV20236962


26. september 2023