Gjest
Biografi

Penny Arcade

Regissør, kunstner, kulturikon

Penny Arcade, alias Susana Ventura, er et internasjonalt kulturikon, hyllet som en performer, poet, forfatter og skuespiller som snakker sannhet til maktens ansikt. På innovativt, karismatiskt og magnetisk vis har hun brakt eksperimentelt teater til mainstream-publikum og påvirket generasjoner av artister rundt om i verden.
Siden 1992 har hun samarbeidet med tidligere arkitekt Steve Zehentner, og sammen har de redefinert rollen som rommet og publikum i arbeidet sitt. De ansetter ofte internasjonale kunstnere til å samarbeide i sitt arbeid, og har satt dype røtter i over 40 byer rundt om i verden. Med Steves ekspertise som videoprodusent, har de ledet "The Lower Eastside Biography Project - Stemming The Tide of Cultural Amnesia", et muntlig historievideoprosjekt som har vært vist på tv og nett ukentlig i New York siden 1999.
Penny har forfattet over ti forestillinger i full lengde og hundrevis av solo-performance-kunstverk om rasisme og homofobi, feminisme, bohemens død, kommodifisering av opprør, sletting av historie, tap av empati og kulturell hukommelsestap.

Penny Arcade debuterte som 18-åring i John Vaccaros eksplosive Playhouse of the Ridiculous, New Yorks legendariske glitter/glam, rock and roll, banebrytende queer politiske teater. Som 19-åring var hun superstjerne for Andy Warhol's Factory som ble omtalt i Warhol/Morrissey-komedien Women in Revolt. Hun har vært uavhengig kunstner i nesten 50 år, og har bevart etoset fra 1960-tallets eksperimentelle teater.

(Foto: Timothy Greenfield Sanders)Penny Arcade er med på

Beyond Queer & Penny Arcade