Gjest
Biografi

Anna Margarita Albelo

Regissør og produsent

2020 Spirit Award-nominerte Anna Margarita Albelo er en out, cubansk-amerikansk forfatter, regissør og produsent som jobber med film, TV og digitalt innhold. Hun tilbrakte de første 15 årene av sin karriere i Paris, Frankrike og var en fast samarbeidspartner for franske Canal Plus, og skrev og regisserte flere kringkastede dokumentarer og kortfilmer om LHBT-kultur.
Hennes prisvinnende spillefilm i 2014, Who's Afraid of Vagina Wolf? (vist på denne festivalen med Albelo og stjernen Guinevere Turner som gjester) ble utgitt på kino i Frankrike, og kortfilmen hennes, The Turkey ble vist på filmfestivalen i Cannes 2008. Hun fungerte også som jurymedlem for Cannes Film Festival Queer Palm Award i 2014 og er siden 2019 deres ambassadør.
Som produsent produserte Anna Madeleine Olneks Wild Nights with Emily (2018), med Molly Shannon i hovedrollen, som ble nominert til Independent Spirit Awards John Cassavetes Award i 2020. Hun produserte også en serie i åtte deler for Anthony Bourdain/The Perfect Dish Asia /CNN i 2017.Anna Margarita Albelo er med på

Beyond Queer & Penny Arcade