Oslo/Fusion International Film Festival

Om oss

Oslo/Fusion Film Festival ble grunnlagt i 1990. Det er Norges eneste filmfestival som er dedikert til historier av, for og om LGBTQIA2S+ / QTIBIPOC-samfunnet.

Oslo/Fusion er en av Norges lengstlevende filmfestivaler.

Vi er stolte over å være Norges eneste filmfestival med fokus på tematikk rundt utvidet LHBTQIA2S+ og QTIBIPOC personer: identitet, legning og kjønnsuttrykk, sex og seksualitet, kroppspolitikk, rase, legning, kulturell og etnisk minoritetsbakgrunn, skeiv kunst og kultur, politikk og menneskerettigheter.

Festivalen er et arrangement der alle skal føle seg velkomne og trygge, dele opplevelser i og utenfor kinosalen, og se filmer som ligger utenfor det heteronormative, og hvor vi kan se oss selv og våre liv representert, og samtidig få ny lærdom og knytte nye kontakter.

Vi er dedikert til å fremme og øke mangfold, likestilling og aksept gjennom underholdning, filmvisninger, paneldebatter og relaterte arrangementer. 

I 2023 feirer vi vår 33. utgave og vi inviterer deg til å bli med oss en hel uke på Cinemateket, Vega Scene og SALT Art and Music.